En protest mot det reflexmässiga insamlandet av slantar

07 Mar 2012

Hallåda!

Livets Mening är sannolikt inte att samla in mesta möjliga pengar!

 

I dotterns klass ska det ordnas disco, för att samla in pengar till en utlandsresa i åk 9. Jag får hem ett brev: “Viktigt att veta är att alla föräldrar MÅSTE medverka denna kväll för att se till att alla regler följs.” “Flera föräldrar måste vara med och arrangera, men alla måste delta under kvällen.” Läs vidare »

kommentarer

Edward

04 Mar 2012

Idag sade en person till mig såhär:
“Man måste ha ett gott självförtroende”.

Jag tycker inte om sådana påbud. Jag antar att hon menade att om man ska komma någonstans här i världen, om man ska våga vara den man på riktigt är, ta sin plats i anspråk, ta för sig av sina möjligheter, då är den första förutsättningen att man har ett gott självförtroende.
Jaha. Men jag har inget gott självfötroende. Jag har tvärtom hela mitt liv brottats med ett jättestort flaxande hjärnspöke som i tid och otid talat om för mig att jag inte duger. Att jag är dum, ful, tråkig och inkompetent. Att jag inte borde göra det jag gör, inte vilja det jag vill, inte känna det jag känner.
Om du inte har något sådant hjärnspöke så är det bara att gratulera. Men skulle du ändå ha ett så vill jag med det här kapitlet slå fast att Man Måste inte alls ha ett gott självförtroende. Också vi som inte har det kan, med lite värme och vänlighet, leva ändå!

Läs vidare »

Kommentera den här texten